torstai 21. marraskuuta 2019

MUUT FITLINE-TUOTTEET


Nyt olen jauhanut niin paljon FitLinen tuotteista että pitäisiköhän blogin nimi muuttaa vaikka FitLineTiimiksi. No ei kai. Huomautan, että samat periaatteet pätevät kaikkiin maailman tuotteisiin, joten voit lukijana kuvitella FitLinet vain tapausesimerkkeinä. Mutta tässä lisää analysointia tuotteista! Sivusin edellisessä tekstissä Maksanko päällekkäisyyksistä? joidenkin FitLine-tuotteiden ainesosia, suosittelen lukemaan myös sen. Tämä postaus on aika pitkä, suosittelen tätä luettavaksi silloin kun itselläsi on aikaa ja rauhaa perehtyä tähän.


Sain luettavakseni sähköposteja, joissa kysyjä oli kysynyt tuotteisiin liittyviä kysymyksiä PM:ltä. Tässä niistä osa, joita näin tarpeelliseksi analysoida. Sähköpostien sisältö korostettu harmaalla.


Kysyjä: Mikä on sidosmuotoinen kofeiini, jota tuotteissanne on?

PM: Kofeiini on peräisin Guaranasta ja on polyfenolikompleksissa.
K: Tuotteissanne on myös täysin lisättyä kofeiinia. Miten tämä on siis kuitenkin polyfenolikompleksissa?
PM: Meillä ei ole tietoa onko lisätty kofeiini myös polyfenolikompleksissa. [henkilökohtainen tiedonanto]

Mielenkiintoista. Analysoin vähän aikaa sitten Activizea, jolloin toin ilmi että siinä on guaranauutteen lisäksi myös lisättynä kofeiinia. Samaa guaranauutejauhetta on myös PowerCocktailissa, jossa on siis myös lisättyä kofeiinia. Guaranassa toki kofeiini voi olla sidoksissa kuten kaikki muutkin uutteen luontaiset aineet, jos se on pelkkää uutetta sen enempää käsittelemättä. PM:n urheilukuvastossa puhutaan FitLine-tuotteiden sisältävän sidosmuotoista kofeiinia. [1] Miksi lisättyä kofeiinia ei mainita? Miksi urheilukuvastoon - tai mihin vaan - laitetaan väitteitä, joissa on vain osa totuudesta ja lopuista PM:llä ei ole tietoa? Mielestäni tämä on harhaanjohtavaa mainontaa.


En muuten ymmärrä edes termiä vapaa/sidosmuotoinen kofeiini, jota PM-International käyttää. Kun onhan kahvin, teen ja suklaankin kofeiini luontaisesti tuotteessa, ei sitä mitenkään lisätä siihen. Kahvissa, teessä ja suklaassa on myös polyfenoleja [katso esimerkiksi tämä ja tämä lähde], miksi kofeiini ei ole kiinnittynyt niihin? Miten guarana olisi niin erilaista, että kofeiini on tässä tapauksessa sidonnaista mutta muussa tapauksessa ei? En tiedä totuutta, mutta kyseenalaistan tämän koko kofeiiniasian vieläkin.


K: Toimiiko tämä sidosmuotoinen kofeiini eri tavalla kehossa?

PM: Vaikutus kestää pitempään ja ei aiheuta tasojen nopeita nousuja tai laskuja. [henkilökohtainen tiedonanto]

Niin, no niin. En ole oikeasti kofeiinin asiantuntija, niin en voi kommentoida mitään tuohon toimivuuteen. Joku tässä asiassa viisaampi voisi valaista vaikka kommenttiboksiin, onko toimivuudessa eroja vai onko kyse siitä että kofeiini kuin kofeiini. Mutta kun kofeiinia on lisättykin ja se on oletettavasti 'vapaata kofeiinia', niin tuskin käytännön vaikutus on huomattava, kun tätä sidosmuotoista on vain osa kofeiinista.


K: Sisältääkö jogurttijauhe myös nikotiinihappoa?

PM: Jugurttijauhe ei sisällä nikotiinihappoa.
K: Jogurttijauheen patentin mukaan sisältää. Toisessa paketissa on lisäksi teksti 'patentoitu', eli todennäköisesti viittaa siihen. Eli mikä patentti tässä sitten on?
PM: Tiedustelemme tätä asiaa asiantuntijaryhmältä. [henkilökohtainen tiedonanto]

Kun viimeksi asiaa kysyin kysyjältä (juuri ennen tämän postauksen julkaisemista), vastausta ei ollut tullut asiantuntijaryhmältä. Aikaa kysymyksestä oli kuitenkin melkein pari viikkoa. Löysin tämän jogurttijauheen patentin, ja siellä lukee: "The powder contains -- as well as a capillary-dilating agent, in particular nicotinic acid, to achieve dilation of the capillaries in the intestinal tract." [2] Itse tulkitsen myös tuosta, että tuote sisältää myös nikotiinihappoa. Korjauksena kysyjän tekstiin, niin molemmissa paketeissa lukee tuotteen olevan patentoitu: jogurtin pakkausseloste ja jogurttijuoman pakkausseloste. Jogurttijauheen patentti koskee siis molempia, ja oletettavasti molemmissa on patentin mukaisesti nikotiinihappoa. Pyydän huomioimaan tämän, jos jogurttia annetaan lapsille: lapsille ja nuorille nikotiinihapon turvallinen saantiraja vuorokaudessa on todella pieni: 1-3 vuotiaille 2mg, 4-6-vuotiaille 3mg, 7-10 vuotiaille 4mg, 11-14-vuotiaille 6mg ja 15-17-vuotiaille 8mg. Aikuisillekin turvallinen raja on vain 10mg. Raskaana olevien tai imettävien kohdalla ei ole määritelty rajaa, koska turvallisuutta varmentavaa dataa ei ole.
 [3] Em. jogurteissa niasiinia on 15mg/200ml valmista jogurttia. Onko tämä pelkkää nikotiinihappoa: sitä en tiedä. PM ei ilmeisesti tiedä itsekään. Odottakaamme tätä asiantuntijaryhmän vastausta: odotettavissa aika nopeasti tämän tekstin julkaisun jälkeen.

Lisäys: huomautus juggesta ja maitohappobakteereista: maitohappobakteereille, prebiooteille tai probiooteilla ei ole olemassa yhtään hyväksyttyä terveysväittämää. Näiden aineiden kautta ei siis saa mainostaa hyötyä suolistolle, vatsan toiminnalle, vastustuskykyyn yms., tai mitään muitakaan väitteitä ei saa esittää, koska niille ei ole olemassa tieteellistä perustetta. Tarkista hyväksytyt väitteet aina EFSA:sta.

K: Kuinka paljon tuotteissa on kasvis-, hedelmä- ja vihannesjauheita? Kuinka paljon tuoretta ne vastaavat? Miten tuotteissa olevat kasvis-yms. uutteet on valmistettu?

PM: Nämä tiedot ovat liikesalaisuus. [henkilökohtainen tiedonanto]

Tuotteiden sisältämien viherjauheiden ravintoainepitoisuuksia ei voida siis arvioida, kun valmistusmenetelmää ei ole kerrottu. Käytännössä ne voivat vastata ravinnepitoisuuksiltaan värjättyä jauhetta. Lainaan tähän myös erään jälleenmyyjän vinkkiä PowerCocktailin markkinointiin: "Mä näytän aina kaikille ketkä meille tulee tätä tuotetta että katso mitä täällä on ni sä heti hoksaat että onko se mun ruokailu edes niinku lähellekään näin monipuolista siellä kasvisten puolelta ja tuleeko syötyä edes puol kiloo ja siitä me lähdetään liikkeelle ja täydennystä tarvitaan siihen tilanteeseen"


Tästä sitten jokainen liikkeelle! Kun kerran PM ei kerro uutteiden määrää tai menetelmää, niin en lähtisi markkinoimaan myöskään vihannesten määrällä tai tuomaan sitä vaihtoehtona täydennykseen. Tästä voit tutustua esimerkiksi PowerCocktailin ainesosaluetteloon. Vihanneksilla markkinoidaan tuotepakkausta myöden, mutta todellisesta määrästä ei voida sanoa mitään. Se, mitä pakkaustiedoista saadaan selville, niin annoskoko on 15g vuorokaudessa, tästä puolet on sokeria, jää jäljelle 7,5g, tästä kuituja on 5,1g, jää jäljelle 2,4g, ja tuostakin vielä suuri osa on sakeuttamisaineita. Jokainen voi päätellä siis itse, kuinka paljon näitä vihannesjauheita on tuotteessa ja kuinka paljon ne täydentävät tätä "puoli kiloa päivässä"-tavoitetta. Kuituja on toki hedelmissä ja vihanneksissakin, mutta todennäköisesti kuitu on peräisin suurimmaksi osaksi listan alkupäässä olevista lisätyistä kuiduista. En tiedä onko kyseessä todellisuudessa liikesalaisuus vai onko vihannesjauheiden määrä niin pieni/valmistusmenetelmä ravinteita tuhoava, että sitä ei haluta julkisesti tietoon.


Suosittelen kaikkia perehtymään
ainesosaluetteloiden saloihin! Sillä pääsee pitkälle jo, että tietää ensimmäisenä olevaa ainetta olevan eniten ja viimeistä vähiten: aineet ovat painon mukaan järjestyksessä suurimmasta pienimpään.


K: Rasvaliukoisten tuotteiden misellit. Jälleenmyyjät ovat väittäneet misellioinnin parantavan rasvaliukoisten vitamiinien imeytymistä kehoon. Onko tämä totta? Mitä käytännössä misellointi tuotteissa tarkoittaa? Entä mitä tuotteiden synergisyys käytännössä tarkoittaa?

PM: Miselloinnin avulla rasvaliukoiset aineet saadaan misellin sisäosaan, ja ulkopuoli on vesiliukoinen. Tämä on sama tapa, jolla keho kuljettaa rasvaliukoisia aineita suolistossa. Kun misellointi on tehty jo valmiiksi, jää kehon oma misellointivaihe pois.
K: Jäi vastaamatta ainakin se, että mihin tämä käytännössä vaikuttaa? Imeytyvätkö ravintoaineet paremmin tämän takia? 
PM: Emme käytä tätä tuotteiden markkinoinnissa.
K: Mutta onko se totta kuitenkin? Jos sillä ei markkinoida, se ei poissulje sitä, ettei asia voisi pitää paikkaansa. Onko siis myyjiä ohjeistettu mainostamaan asiaa näin?
PM: Tämä on juuri näin, mutta myyjiä on ohjeistettu mainostamaan, että käytämme microsolve-teknologiaa (tämä on sama kuin misellonti). [henkilökohtainen tiedonanto]

En näe itse mitään syytä, miksi valmiiksi miselloitu toimisi kehossa paremmin kuin ei-miselloitu, jos kerran mekanismi on sama kuin keholla. Misellointi voi toki vaikuttaa siihen että rasvaliukoiset aineet näyttävät liukenevan paremmin veteen. Näissä rasvapitoisissa tuotteissa on myös soijalesitiiniä emulgaattorina, joka myös edesauttaa rasvan ja veden sekoittumista. Lainaan tähän Juhani Knuutia, koska hänellä on oletettavasti parempi tieto aihealueesta kuin itselläni: "Sinänsä tuossa tekniikassa [mikromisellointi] ei ole mitään erikoista, kysymyshän on vain tehokkaasta sekoittamisesta. Mutta millä tavalla rasvaliukoiset yhdisteet ylipäätään pääsevät elimistöön? No elimistön omalla kuljetusmekanismilla. Tämä kuljetusmekanismi on kehittynyt evoluution aikana ja se kyllä toimii ja kuljettaa ilman suuria ponnisteluja tarvittavat yhdisteet verenkiertoon. Mitä tulee tehokkaamman imeytymisen etuihin, ne voi kyllä myös kyseenalaistaa. Samahan hoituu vain sillä, että esim E-vitamiinin määrä on tuotteessa hieman suurempi eikä tämä ole edes kustannuskysymys." [4] Kyse voi olla siis vain suuremmasta vitamiinien tai hivenaineiden määrästä tutkitussa tuotteessa verrokkiravintolisään verrattuna eikä sinänsä imeytymisen tehokkuudesta.


Kopioin seuraavan suoraan Ravintolisäoppaasta: "Esimerkki 4. Ravintolisä, joka sisältää bakteereja.

Valmisteelle ominaisten ravintoaineiden tai aineiden luokkien nimet: Maitohappobakteerivalmiste Suositeltava vuorokausiannos: a kapselia/vrk Ravintolisälle ominaiset aineet ja niiden määrät vuorokausiannoksessa: Lactobacillus acidophilus 10x elävää solua/vrk Vaadittava analyysitodistus: Analyysitodistus (mikrobiologinen) ko. aineen osalta." [5]
PM:n tuotteista ainakin Basics, PowerCocktail ja jogurtti sisältävät maitohappobakteereja, bakteerien määrää ei ole mainittu niistä missään. Elävien bakteerien määrä pitäisi ilmoittaa. Ovatko bakteerit tuotteessa kuolleita ja toimintakyvyttömiä vai miksi määrää ei ilmoiteta? Vai eikö vaadittavaa analyysitodistusta ole tehty?
Jogurtin osalta sähköpostissa luki:
PM: Maitohappobakteerien määrä ei ole ilmoitettu, koska lopullinen määrä jogurtissa voi vaihdella valmistusajan mukaan. [henkilökohtainen tiedonanto]
En ole varma että onko asia näin yksioikoista silti pakkausmerkintöjen kannalta: pitäisiköhän ne silti ilmoittaa?

Ettei postauksesta tule pitkä kuin nälkävuosi, vaan siitä jää vain nälkäkuukausi, ehheh, niin kommentoin vielä yhtä tuotetta kosmetiikan puolelta, syyskuun lopussa lanseerattua Hydrating Shot Maskia.


INCI näyttää tältä: Aqua (Water), Alcohol, Pentylene Glycol, Glycerin, Propylene Glycol, Leontopodium Alpinum Callus Culture Extract, Sodium Hyaluronate, Dipotassium Glycyrrhizate, Lecithin, Dunaliella Salina Extract, Tocopherol, Ergothioneine, Isoquercetin, Squalane, Gellan Gum, Xanthan Gum, Sclerotium Gum. 

Suomeksi maski sisältää vettä, alkoholia, humektantteja (=kosteuttajia), glyseriiniä, paria kasviuutetta, emulgointiainetta, hyaluronihappoa (tai hyaluronihapon suolaa), tokoferolia (=E-vitamiinia), antioksidantteja ja sakeuttamisaineita.

Alppitähti on toiselta nimeltään Edelweiss. Alppitähtiuute esiintyy incissä nimellä Leontopodium Alpinum Callus Culture Extract. Pari jälleenmyyjää mainostivat tuotetta ja PM:ää edelläkävijöinä: "tämä Edelweiss-kasvi on aivan viimeisintä huippu-uutuutta, esimerkiksi X sanoi yhdessä koulutuksessa, että 'ai sitä oli tässä, hän on lukenut joka tutkimuksia ja siitä Edelweiss-kasvista puhutaan todella paljon' " & "X oli sanonut näin Y:lle, että Edelweiss-kasvi on täysin uusi anti-ageing-löydös, miten voi olla mahdollista että ne on oikeasti jo meidän tuotteissa. Mut arvatkaa mitä? Koska PM, koska ilmiö, koska markkinajohtajuus." Tätä alppitähtiuutetta on Suomessa myytävistä tuotteista käyttänyt jonkin aikaa ainakin Lavera Firming-sarjan tuotteissaan ja lukuisia muitakin kyseistä uutetta sisältäviä tuotteita löytyy markkinoilta. Edelläkävijä, tavallinen kosmetiikan valmistaja vai perässähiihtäjä? On ihan okei puhua edustamansa yrityksen puolesta hyvillä asioilla, mutta totuudessa pitäisi silti pysyä. Myös kosmetiikan markkinointiväitteet pitää pystyä todistamaan.


Hydrating-shot maskin tiedoissa lukee myös "Isokversetiini (kasvien bioflavonoidi) estää kollageenisäikeiden sokeroitumista (anti-glykaatio), ryppyjen ennenaikaista muodostumista ja edistää ihon elastisuutta." Kversetiinit ovat antioksidantteja. Isokversetiini (isoquercetin) on kversetiinin glykosyloitu johdannainen kversetiini-3-o-glukosidi ja sitä löytyy tosiaan luontaisesti kasveista. [6] Kollageeni sijaitsee ihossa verinahkassa ja ihon orvaskesi uudistuu säännöllisin väliajoin. Lisäksi "Ihon vanhenemisen estoon käytettävien kosmetiikkatuotteiden tehosta ei ole vahvaa näyttöä." [7] Kosmetiikkahan ei saa imeytyä verinahkaan asti, vaan jää orvaskesiin (joka uudistuu jatkuvasti itsekseenkin) katso esim. kirjoitukseni NTC:stä ja kosmetiikan imeytymisestä. Lähtökohtaisesti voidaan siis olettaa, että kyseinen maski ei pääse ihon kollageeniin saakka tai vaikuta ryppyjen oikenemiseen. Eräs FitLine-jälleenmyyjä sanoi fiksusti ja todellista tehoa valaisevasti: "kuiva ryppy näkyy paremmin kuin kostea ryppy". Ryppyjä silottava vaikutus voi siis todellisuudessa olla vain ihon pintakerroksen kosteutuksen ansiota, joka ei ole vaikuttanut varsinaisesti ryppyihin. Kyse on siis periaatteessa illuusiosta.


En löytänyt tietoa siitä, vaikuttaako isokversetiini glykaatioon. Lähdetään nyt siitä oletuksesta että se vaikuttaa. Joku tutkimus on tehty, jossa isokversetiinilla on huomattu vaikutusta ryppyihin kollageenisynteesin kautta, mutta tässä vaiheessa taas huomauttaisin, että aineen määrät tuotteessa, levitystapa ja muut olosuhteet vaikuttavat kosmetiikan imeytymiseen iholle. En osaa koreaa joten en pystynyt analysoimaan tutkimustapaa sen enempää, ja englanninkielisessä tiivistelmässä ei ollut mainintaa vertaisarvioinnista. Voi olla siis että tutkimuksen tulos ei riippunut todellisuudessa edes koko testattavasta aineesta vaan muista olosuhteista. Tässä Hydrating-shot maskin tapauksessa kyseessä on iholle laitettava maski. Useat tuotteet testataan dermatologisesti eli iholle, ihotautilääkärin valvonnassa. Tuotesivulla ei ole mainintaa mistään tutkimuksista. Olen tietoinen kuitenkin, että tuotteelle on ollut testiryhmä. Tuote on siis mahdollisesti vain itsearvion mukaan testattu, eikä tuotteen vaikutusta ryppyihin ole kliinisesti testattu. Muistaakseni tuloksissa puhuttiin ihon kosteutuksesta, mutta liitän tähän myöhemmin kuvan jos löydän sen uudelleen.


Olennainen asia tässä on, että onko syödyllä tai ulkoisesti iholle levitetyllä isokversetiinillä mitään vaikutusta kollageenisäikeisiin. Esimerkiksi vaikka kollageeni on ihon, hiusten, nivesiteiden ja sidekudosten rakennusaine, sisäisesti tai ulkoisesti käytetyllä kollageenilla ei ole vaikutusta näihin, vaan syöty kollageeni pilkkoutuu elimistössä aminohappojen tapaan. [8] Jos kversetiineillä on vaikutusta elimistössä glykaatioon, iholle levitettynä siitä ei ole välttämättä samanlaista hyötyä. Hauska juttu kun eihän em. tiedoissa edes sanota maskin vaikuttavan tähän, kuitenkin myyjiltä olen kuullut väitettä juurikin maskin vaikutuksesta glykaatioon. Tuo lause voi olla ihan totta, että isokversetiini vaikuttaa noin, mutta se on eri asia, vaikuttaako kyseinen naamio samalla tavalla. Tässä vaiheessa haluan jälleen herättää kritiikkiä kohdattuun mainontaan: mitä mainonnassa oikeastaan väitetään? Tämä on sama efekti huomattavissa kuin Ravintolisien markkinoinnissa: ravintolisistä voi sanoa, että tuote x sisältää C-vitamiinia joka vähentää uupumusta, mutta tuotteesta ei saa sanoa, että tuote x vähentää uupumusta, eikä itse tuotteella ole samaa vaikutusta vaikka sisältääkin esimerkiksi sitä C-vitamiinia. Lukijani: älä hämäänny harhauttavista sanamuodoista. Kun isokversetiiniä on luontaisesti kasveissa, niin saman vaikutuksen glykaatioon saa heittämällä aamusmoothiet naamalle. On myös todennäköisesti halvempaa kuin tuo 56,9e/4kpl maskeja.

Jokaisen naamalla toimii omat juttunsa joten itse naamion tehokkuutta en voi enkä halua kommentoida. Naamion incistä voi taas huomata siinä olevan ihan tavallisia kosmetiikan komponentteja. Se, mitä haluan kommentoida, on alkoholin määrä: sitä on tuotteessa toisiksi eniten. [Mitä tulee alkoholin kuivattavuuteen niin naamio sisältää myös kosteuttavia aineita, joten se ei välttämättä kuivata kaikkien ihoa.] Tämän halusin mainita siksi, sillä eräs jälleenmyyjä kehui naamiota siten, että "tän kosteuttavan naamion käytön aikana kun se naamio on ollut mun kasvoilla, niin nää mun kuivat alueet mitä mulla on, on ollut kuin imureita näiden vaikuttavien aineiden kanssa. Eli siinä kankaassa oli täysin kuivia alueita, jonka kaikki vaikuttavat ainesosaset viety sinne missä mun kuivakkuus ennen kaikkea löytyy". Luulen itse että suurin syy kankaan kuivumiseen oli se, että alkoholi on nopeasti haihtuva aines ja sitä on paljon tuotteessa. Ihon hierominen taas voi tehostaa aineiden imeytymistä ihoon, mutta tämä on maski, se vain laitetaan naamalle ja annetaan olla itsekseen. Siitä imeytyy se mitä nyt imeytyykään.


Vinkkinä vielä tähän loppuun ryppyjen ehkäisemiseksi, että sokeri aiheuttaa glykaatiota eli kollageenisäikeiden sokeroitumista ihossa. Itse välttäisin turhaa, lisättyä sokeria elämässäni jos en ryppyjä haluaisi. Parempi ennaltaehkäistä kuin yrittää korjata tilannetta! Lue vaikka postaukseni Alle omenan verran sokeria päivässä.

_________________________


Lähteet:

[1] PM Urheilukuvasto 2019 (sivu 63)
https://view.joomag.com/sports-catalog-fi-sports-catalog-fi-2019/0326384001547723016?short
[2] Espacenet: Tunnistetiedot: US2005064067 (A1) ― 2005-03-24 - Powder for preparation of a probiotic yogurt food
https://fi.espacenet.com/publicationDetails/biblio?DB=EPODOC&II=39&ND=3&adjacent=true&locale=fi_FI&FT=D&date=20050324&CC=US&NR=2005064067A1&KC=A1

[3] EFSA: Summary of Tolerable Upper Intake Levels - version 4 (September 2018)
https://www.efsa.europa.eu/sites/default/files/assets/UL_Summary_tables.pdf
[4] TS Blogit: Juhani Knuuti: 12.9.2016 Lisäravinteet ja terveysväitteet
https://blogit.ts.fi/terveys-tiede/lisaravinteet-ja-terveysvaitteet/

[5] Evira: Ravintolisäopas. 
http://www.arihartikainen.fi/attachments/File/Ravintolisaopas.pdf
[6] Isoquercetin.net
http://www.isoquercetin.net

[7] Duodecim Terveyskirjasto: Ihon rakenne ja muutokset ikääntyessä
https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01124

[8] Apteekkari: Kenelle kollageenia?
https://www.apteekkari.fi/uutiset/kenelle-kollageenia.html

8 kommenttia:

  1. Tämä sun "tikki" on vaan Juhani niin turhaa - harmi. En usko, että miljardi-business reakoi tähän mitenkään vrt Redbull tai Coca-Cola. Yrityksemme hyvä 10,mutta lopputulos 0 ja törkeimmät laccimiehet hoitavat kuten CC ja Sinnasi. Tsemppiä kuitenkin - oon fani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vain. Luulen tietäväni kuka siellä päässä on. Suosittelen ensi kerralla kirjoittamaan kommentit ihan nimen kanssa :) Jos et ole asianomainen, et tiedä kommunikoinnistani yrityksen kanssa.

      Sen päivän haluaisin kyllä nähdä että Sinnasi tai CC kohtaavat laccimiehiä - jos kyse ei ole siitä että tarkoitus on lahjoa hiljaiseksi. Oikeiden tietojen jakaminen yrityksestä kun ei ole kriminalisoitua.

      Poista
    2. Ehkä jos esiintyisit nimelläsi, niin voisit jopa saada yritykseltä vastauksia. Kasvottomana on helppo huudella "ynnämuuta-osaston tutkimuksista - jopalähteineen" Juhani laita nimi peliin, niin saadaan iham kunnon debaatti aikaiseksi lakimiehineen...

      Poista
    3. Vaikka heti, jos saan kunnolliset argumentit miten nimeni muuttaa kerrottua asiaa. Eivät lähteet tai niiden paikkaansapitävyys muutu vaikka tekisin tätä nimelläni.

      Ikävä kuulla että Juhani-fanituksesi on selkeästi karannut käsistä ja näet häntä kaikkialla. Suosittelen lääkkeeksi ulkoilua, riittävää yöunta ja monipuolista ravintoa.

      Poista
    4. Kasvoton, akateemiseksi verhoiltu vihapuheesi saa lähdekritiikettömät ihmiset luulemaan, että kirjoituksesi on oikeasti totta. Kaikki asioista oikeasti perillä olevat tietävät kuitenkin, että olet vain kilpailevan yrityksen trolli.

      Poista
    5. Naurahdin vihapuheelle. Tulossa teksti jossa viittaan siihenkin, pysy kuulolla!
      Kun olen anonyymi bloggaaja, niin en tiedä miten kukaan voisi tietää kenen puolesta trollailen jos trollailisin, että sinänsä argumenttisi on aika hatara. Mutta se varmasti uppoaa juuri niihin lähdekritiikettömiin (sic) ihmisiin. Jos olen trolli, kerro toki mitkä asiat ovat olleet väärin ja missä kohtaa olen trollaillut, korjaan toki kaikki virheelliset tiedot.

      Mutta jos puhutaan vielä lisää lähdekritiikistä: en pidä luotettavana myöskään anonyymiä kommentoijaa, joka väittää bloggaajaa sekä Juhaniksi että kilpailevan yrityksen trolliksi. Voisinko olla vain jompi kumpi? Toivoisin kyllä että joku tästä minulle maksaisi. Toisekseen jos olisin kilpailevan yrityksen palkkalistoilla, niin tämä olisi laitonta (Laki sopimattomasta menettelystä elinkeinotoiminnassa 1061/1978), mutta sen varmasti tiesitkin jo. Olen hyvin perillä itsekin kaikista asioista, kiitos huolenpidosta.

      Mutta tämä tästä, kiitos tästä viihteestä, mutta seuraavat kommentit pyydän ihan oikealla nimellä jos haluaa tästä asian vierestä jatkaa, muuten menevät suoraan roskakoriin.

      Poista
  2. Mielenkiintoinen blogi! Voisit ottaa seuraavaksi Valentuksen käsittelyyn. Slimroast laihdutus kahvi on seuraava ”Fitline” ja jälleenmyynti Suomessa kasvaa koko ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Tästä yhdestäkin on vielä postauksia työn alla, niin pistän muistiin nämä :)

      Poista