lauantai 2. marraskuuta 2019

OLETKO JO KUULLUT TÄSTÄ TERVEYSTUOTTEESTA?


Tätä ilman et voi elää! Tuote kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Koe nopeasti terveysvaikutukset! Tätä voi antaa myös lapsille, isovanhemmille ja vaikka koiralle! Tuote on täysin luonnollinen ja tukee hyvinvointiasi päivittäin käytettynä!

Tämä tuote on tarkoitettu energia-aineenvaihduntaan, väsymyksen poistoon, näön tukemiseen, lihaksille, iholle,  kynsille, hiuksille, hermoille, sydämelle, suolistolle ja luuston hyvinvointiin. Lisäksi siitä on apua immuunipuolustuksen kuntoon, hedelmällisyyteen, hormonitoimintaan ja raskauden tukemiseen.

Tämä tuote edistää normaalia veren hyytymistä, energia-aineenvaihduntaa ja lihaksien normaalia toimintaa. Lisäksi se edistää normaalia hermovälitystä ja ruoansulatusentsyymien toimintaa sekä on tarpeellinen soluille, luustolle ja hampaille. 1 Tuote edistää normaalia kognitiivista toimintaa, lisää verisolujen ja hemoglobiinin määrää elimistössä sekä lisää hapen kuljetusta kehossa. Tuote vähentää väsymystä ja uupumista. 2 Tuote edistää ihon normaalia toimintaa sekä lisää kilpirauhashormonien ja kilpirauhasen toiminnan pysymistä normaalina. 3 Tuote edistää verenpaineen pysymistä normaalina. 4 Tuote edistää elektrolyyttitasapainoa ja normaalia proteiinisynteesiä. Tuote edistää normaaleja psykologisia toimintoja ja osallistuu solujen jakautumisprosessiin. 5 Tuote edistää solukalvojen normaalia toimintaa. 6 Tuote edistää normaalia siittiöiden muodostumista ja suojaa soluja hapettumisstressiltä. Tuote edistää hiusten ja kynsien pysymistä normaalina. 7 Tuote edistää normaalia happo-emäs- sekä hiilihydraattiaineenvaihduntaa. 8 [1]

Tämähän kuulostaa jo liian hyvältä ollakseen totta, eikö? Mutta odottakaa! Ei tässä ollut vielä kaikki!

Tuote edistää raskaudessa kudosten kasvua sekä edistää normaalia veren muodostumista. Tuote edistää normaalia aminohapposynteesiä ja homokysteiinin muodostumista. 9 Tuote edistää limakalvojen pysymistä normaalina. 10 Tuote edistää normaalia kysteiinin synteesiä ja proteiini- ja glykogeeniaineenvaihduntaa sekä hormonitoiminnan säätelyä. 11 Tuote edistää näön pysymistä normaalina ja edistää raudan normaalia aineenvaihduntaa. 12 Tuote edistää sydämen normaalia toimintaa. 13 Tuote osallistuu solujen erikoistumisprosessiin. 14 Tuote edistää normaalia kollageenin muodostumista luuston, verisuonien, rustojen, ikenien, hampaiden ja ihon normaalia toiminta varten sekä lisää raudan imeytymistä. 15 Tuote edistää kalsiumin ja fosforin normaalia imeytymistä sekä edistää veren normaalia kalsiumtasoa. Tuote edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä. 16 [1]

1 Sisältää kalsiumia. 2 Sisältää rautaa. 3 Sisältää jodia. 4 Sisältää kaliumia.
5 Sisältää magnesiumia. 6 Sisältää fosforia. 7 Sisältää seleeniä. 8 Sisältää sinkkiä.
9 Sisältää folaattia. 10 Sisältää niasiinia. 11 Sisältää B6-vitamiinia. 12 Sisältää B2-vitamiinia.
13 Sisältää B1-vitamiinia. 14 Sisältää A-vitamiinia. 15 Sisältää C-vitamiinia. 16 Sisältää D-vitamiinia.
Lisäksi tuote on rasvaton (sis. 0,1 g rasvaa) ja se sisältää sokeria vain pienen omenan verran. [2]

Mikä tämä ihmeellinen terveystuote on, mistä sitä saa ja paljon se maksaa?

Se on banaani.
Banaaneja saa varmaan jokaisesta elintarvikkeita myyvästä liikkeestä ja se maksaa noin 1-2 euroa kilolta.

Banana, Fruit, Yellow
Kuva: Pixabay

Kirjoitus on tehty parodiamielessä herättämään kriittistä ajattelua kohdattuja terveysväitteitä kohtaan, eikä mainitulla tuotteella ole välttämättä huomattavaa vaikutusta tekstissä mainituille asioille. Parodia osoittaa sen, että normaaleissa elintarvikkeissa on myös paljon vitamiineja ja hivenaineita, jotka vaikuttavat kehossa eri tavoin. Terveellisesti ja monipuolisesti syöminen ei oikeasti ole vaikeaa. Tässä tekstissä mainitut vitamiinit ja hivenaineet ovat oikeasti banaanissa (sisältää myös muita vitamiineja ja hivenaineita joilla on samoja terveysvaikutuksia, mutta niitä ei mainittu tekstissä toiston välttämiseksi), ja mainitut terveysväitteet ovat niiden hyväksyttyjä terveysväitteitä. Terveysväitteiden käytössä tulee huomata, että niitä saa esittää vain, jos tuotteessa on mainittua vitamiinia/hivenainetta asetuksen (EY) N:o 1924/2006 liitteen luettelon verran ja tällöinkin pitää puhua vitamiinin tai hivenaineen tekevän mainitun asian, ei koko tuotteen. En ole tätä kirjoitusta varten tutkinut, täyttyisivätkö kriteerit terveysväitteiden esittämiselle banaanin kohdalla.

_______________________________

Katso myös:


Lähteet:

[1] Euroopan unionin virallinen lehti: Komission asetus (EU) N:o 432/2012
https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:136:0001:0040:FI:PDF

[2] Fineli: Banaani
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/11049

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti