torstai 12. marraskuuta 2020

FITLINEN PAKKAUSDESIGNIA

 

Throwback Thursday!

Olen lukenut aiemmin usealta keskustelupalstalta valitusta siitä, kuinka vanhentuneelta PM-Internationalin/FitLinen pakkaukset näyttävät. No tämähän nyt on suoranaista vihapuhetta! Tietäisittepä vain, miltä ne pakkaukset ennen näyttivät. Tai, kohta tiedätte. Olkaa niin hyvät. Tänään ei tule blogiin hirveämmin faktaa, vaan silmäniloa, oikein karkkia graafisen suunnittelun ystäville.

Alkuajan designiä. Mun mielestä nää näyttäisi tosi kivoilta tuotteilta, jos oltaisiin 50-luvulla!
Lähde: Kuvankaappaus PM:n youtube-videolta

Eka Activaissi. Jonnet ei muista ysärin pärinöitä. Ei oltu tehty punaisesta kannesta brändiä vielä. FitLinen logoakin on muutettu tähän.
Lähde: Kuvankaappaus PM:n youtube-videolta

Uusia pakkauksia jälleen. Kaikkien terveys pelastettu kun vihdoin saatiin 2000-luvulla koko päiväksi ryystettävää ja optimaalisesti ravinteita. Näistä, varsinkin Basics-purkista, mulle tulee mieleen ne 70-80-luvun mustataustaiset reseptikortit.
Lähde: Kuvankaappaus PM:n youtube-videolta

Jo tällöin 2000-luvun alussa paketeissa oli maininta NTC:stä, sekä lisäksi NGP:stä (Nutrient Group Products). Tuona aikana NTC tarkoitti optimaalista, nopeaa imeytymistä ja NGP tarkoitti aineiden oikeaa määrää ja yhteisvaikutusta. Ilmeisesti on käynyt joku fuusio jossain välissä ja NGP:stä ja NTC:stä tuli pelkkä NTC. Termit tarkoittavat yleensä sitä mitä niihin on keksitty merkitykseksi. Kuten vaikka haukkuvaa nelijalkaista karvakasaa kutsutaan koiraksi, eikä kissaksi. Kyse ei ole siis koskaan ollut mistään mullistavasta keksinnöstä vaan pelkästään keksitystä tuotenimestä firmalle. Kirjoitin NTC:stä reilu vuosi sitten blogitekstin 'TAPAUS NTC' niin ei siitä tässä enempää.

Maisemakuvat läks ja tilalle tuli harmaata.
Lähde: Kuvankaappaus PM:n youtube-videolta
Nykyinen optimaalisetti näyttää siis tältä.
Lähde: PM-International

Nyt kun näitä katsoo, niin kyllähän vaikuttaa siltä, että PM:n pakkaukset tosiaan ovat laahanneet jatkuvasti 20-30-vuotta ajastaan jäljessä. Kaikki mielipiteet/kokemukset ovat toki aina sitä, mihin niitä vertaa, ja itse vertaan näitä nykyisiä edellisiin kuoriin. Onhan firmalla paskempaakin ulkoasua ollut kuin nykyinen! Tämä oli paras kehu mitä pystyn PM:lle antamaan. Olkaa hyvät sielläkin firmassa. Mitä mieltä itse olet pakkauksista?

_______________________

Jos kiinnostaa nähdä lisää historiaa, voit selata wanhoja PM:n sivuja Wayback Machinella:
Sivut on tehty aikoinaan javascriptillä. Linkkejä ei saa klikattua auki eikä kuvia avattua isommiksi, mutta niitä voi ainakin silmäillä! Eri vuosien sivuja saa auki sivun yläpalkista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti